celozrnný koláč s tvarohem, ovocem a drobenkou

Taky se vám stává, že chcete něco upéct, nevíte co, a tak hledáte nějaký dobrý recept na internetu a nakonec strávíte hledáním více času, než pečením – pokud se vůbec na samotné pečení dostane?

‚Vykašlete se na to, podívejte se, co máte k dispozici ve špajzu či kuchyni a vytvořte si svůj originální recept!


Vítejte v dalším dílu intuitivního vaření (tentokrát pečení) s Dcerou Země!


Dnes jsme upekli tento moc moc chutný bohatý koláč!

Pozor: toto neslouží jako návod, ale pouze jako INSPIRACE!

Dobře, přiznávám, drobenka se mi trochu rozpustila 🙂

Základní těsto

  • celozrnná pšeničná mouka (asi 400g)
  • 3 vejce
  • kakao
  • skořice
  • lžička jedlé sody
  • 1/2 másla
  • třtinová melasa

Vzniklo něco takového (viz obrázek), dalo se to pak „uhňácat“ do kuličky a dobře rozválet, nelepilo se).

Na těsto jsem nasypala mražené borůvky a ostružiny a na to dala tvarohovou vrstvu (která se špatně roztírala po ovoci, takže doporučuji možná udělat nějakou tekutější variantu, která následně ztuhne nebo dát nejprve tvaroh a na to ovoce)

 

Tvarohová vrstva se skládá z

Borůvky, ostružiny
Tvarohová vrstva
Základní těsto
  • 1/2 kg tvarohu
  • 1 vejce
  • trochu cukru
  • asi 100 g másla

 

 

Drobenka

Klasicky –

  • mouka,
  • cukr moučka a
  • máslo

Poměr takový, aby se vám dělaly „kuličky“, prostě tak, aby to vypadalo jako drobenka – takže se snažte víc, než já 😀

Přeji si dobrou chuť!

Vaše,

Dcera Země